nittifemma

Mina spec bullar

Kategori: Gott 

tror jag ska baka idag... bullar en av mina favoriter. förra gången när jag bakade bullar gjorde jag två satser (typ 80 bullar) och det tog tre timmar !! sista timmen gjorde jag allt stressigt eftersom jag skulle gå till mina kusiner och hälsa på innan för att dom skulle åka dagen bort. Det är verkligen as tomt utan dom... iaf här hittar ni receptet.....

Bullar                         ca 40 st                   ugn: 225 grader

Deg:
150 g smör, 5 dl mjölk, 50 g jäst, 1 dl socker, 1 msk vaniljsocker, 0,5 tsk salt, 1 tsk bakbulver, ca 15 dl mjöl.
Fyllning: 150 g mandelmassa, margarin till pensling, 1 påse russin, socker, kanel och ev. krossade sötmandlar.
Pensling: 1 ägg (glöm inte bakformar)
garnering: Pärlsocker ( tips: använd INTE pärlsocker om du har småsyskon, dom äter fett konstigt så när dom e klara kommer alla pärlsockerbitar vara på golvet, och du är tvungen att damsuga........
Så gör du: smält smöret, häll ned mjölken och värm till 37 grader. smula ner gästen i en bunke och lös upp den i lite degspad. tillsätt resten av degspadet, salt, socker, bakbulver, vaniljsocker och mjöl (du behöver inte spara lite till utbakningen, utan kan ta av påsen sen). arbeta degen smidig. jäs övertäckt i 30 min.
förbered allting: smält smöret, fixa ett rivjärn till mandelmassan och en såndär kavelgrej (glömde vad den hette).
Arbeta ihp degen och dela den i två delar. Kavla till en rektangel (låt inte degen vara tjock annars kommer det bli mycket bröd sen, för att den jäser)pensla på först smör och strö över socker och sen kanel. riv mandelmassan grovt över hela degen och strö på sedan russin och sötmandel. Rulla degen  från den längsta sidan och " knäpp" degen sen vid sidan där snitten tog slut (det ska se ut som en välstängd kebebrulle ;D) skär typ 2,5 cm breda bitar. lägg bullarna i bakformar och jäs övertäckta i 30 min. pensla de färdigjästa bullarna med ett uppvispat ägg. strö på pärlsocjer om du vill och grädda  i ugnen ca 5-10 minuter.


inte min bild, mina bilder kommer steg för steg sen.
uffff äntligen klar......

Prova receptet så får ni se att det är urbra <3

Kommentarer


Kommentera inlägget här: