nittifemma

Ormbett

Kategori: Allmänt

Aya visade mig för några dagar en jätte cool grej ! Vet ni vad som händer när man blir biten av en orm ? Vad händer med blodet som nås av giftet ? Kolla på videon så får du se !
 

Cute Cats

Kategori: Bilder

De små söta varelserna som man aldrig får nog av ! En katt är något alla borde ha typ, synd bara att man har två familjemedlemmar som är allegiska mot pälshår :/


Sötare än sötast !

En timme i köket

Kategori: Bilder

Lite bilder från söndag då mamma gjorde tårta inför en tjejkväll som vi var på, lite grädde blev kvar så jag gjorde små grejer ^^

Tack vare att kameran dog och laddaren var spårlöst försvunnen existerade aldrig bilder på tårtan. 

Awkward moments

Kategori: Allmänt


"normal" skoldag

Kategori: Allmänt

Idag är den första "normala" skoldagen dvs att vi ska gå efter schemat ! På morgonen så förlde min kusin med oxå, as glad att jag nu kommer få sällskap till och från skolan de flesta dagarna ! plus att vi kommer kunna äta lunch tsm ^^ 

På tisdag började även min lillasyster skolan ! As glag är hon, fast hon lika lat och jobbig som resten av ungarna på morgonen :P
Söta grejen är redo ! ^________^

Tårta

Kategori: Gott 

Under eid gjorde mamma en tårta. Jättegod den är ! Hann inte ta bilder på den, utan bilderna tog pappa tror jag.... var sur över en grej då jag mördade tårtan så att bild tänkte jag inte på.
så fick den se ut denna gång !

Eid Mubarak

Kategori: Allmänt

Så fort ramadan har gott ! Obeskrivligt snabbt, iallafall så har vi sagt adjö till den månad man alltid längtar efter ! 
Exakt hur jag kommer spendera denna dag är oklart, men berättar sen ! Fick även ta ledigt från skolan av mamma på måndag hahahhahah :P 

Klar !

Kategori: Allmänt

den här gången gick det fort med pressenterna. två dagar och är redan klar ! Gick hemifrån vid 10 och kom hem vid halv tre. Har bara till mina små bröder kvar, men det ska mamma fixa !

Food

Kategori: Allmänt

Men ordet "mat" kan man nog beskriva de två sista dagarna ! Igår gjode jag och mamma (min kusin hjälpte till oxå) Eid kakor alltså ni vet, med dadlar ?! Och idag så hade vi gäster på iftar så det blev lite extra ! Har just diskat klart berg av tallrikar och skålar och ätit mig mätt på kakor hehe.
 
sen har jag hunnit med en runda på stan, (köpte ett par pressenter till eid) och en snabbis hoss tandläkaren för en undersökning !
 
Alhamdulilah för all mat ! En del människor har inget att äta efter en lång dag fastande !

Grattis världens bästa mamma !

Kategori: Allmänt

Idag fyller min fina mamma år ! In sha allah ya ommi el3omor kolloh fi ta3it allah ! Love yu mami ^^

Syrian children today - Rayan Alomyan

Kategori: världen

2 / 7 / 2009 
Föddes hon..... Äntligen
 
22 / 11 / 2009
Säger "mamma" för första gången
 
15 / 2 / 2010
Får sin första tand !!
 
1 / 7 / 2012
Mördad av en skyttare från Bachars armee
 
2 / 7 / 2012
Hennes födelsedag. Sover för första gången ute ensam..... men i graven. 
 


la hawla wa la qoata ila billah :( 

MuffinsNörd

Kategori: Allmänt

Något man aldrig blir less på är muffins. grejen är bara att vill man ha spec. muffins så måste man ha en massa ingredienser :P och när jag väl köper dom glömmer jag bort dom :( synd
boken som jag fick av mamma för ett tag sen ! Mumsig bok kan jag säga ;)
 

Sohoor

Kategori: Allmänt

Det känns inte riktigt som vi är många som äter sohoor nu förtiden eftersom man är mätt under den tiden man kan äta redan från början. För min del så äter jag sohoor bara sådär, typ tidsfördriv, ibland brukar den bestå av kakor ibland av frukt, macka eller corn flakes.....
såhär såg det ut idag iaf. till iftar blir det spaghetti !

More valuable than Syrian blood ?

Kategori: världen

This cat was injured when a mortar shrapnel hit its back and as a result the cat became paralyzed
More than 100 animal rights organizations and other humanitarian organizations from all around the world contacted us regarding this cat. In fact, some of them even requested that we send them these cats so they can provide them so they can provide the cats with care and protection. What is shocking is this sudden international effort for the sake of a cat or several cats that were killed as a result of the shelling by Assad thugs, while at the same time not one country was moved to protect the Syrian people who are getting killed on daily basis. They pursued the injured cat's case, but did not move a finger regarding the 24,000 Syrian martyrs. The life of this cat is not irrelevant to us, quite the contrary...but it is not more valuable than Syrian blood.

I väntan

Kategori: världen

Man styckas när man ser det här ! Seriöst, hjärtat brister !!!!! Tjejen förlorade en del av sin arm pga bombningarna som bombas av regimen. Det finns inga ord som kan beskriva hur smutsig bashars armee är. Inte ens hitler gjode det här !!!
 
Jag gråter när jag ser det här, hon verkar inte ha förstått att henns hand är borta, ya allahhhhhhh ............
 
 
 
Vet inte vad jag ska göra, man vill ju ge bort sina två händer till henne !

....

Kategori: Allmänt

speciellt när föräldrarna frågar då............
 

Den vackra utsikten

Kategori: Allmänt

 
Nu ska jag börja lägga upp bilder från resan, kom på det nyss typ....
Iaf så bodde vi på 12:te våningen och utsikten var inte direkt vacker utan den var så här åt alla sidor:
Hus och fönster åt alla håll från alla fönster i lägenheten. Dom här bilderna hann jag ta innan kameran svettades och jag var tvungen att stänga fönstret. 50 grader var inte direkt lagom för kameran tydligen, så det var svårt att ta bilder även ute, men det gick ibland.

Den smarta Tunisien !

Kategori: Övrigt !

En gång satte sig Einstein bredvid en tunisie på flygplanet. Plötsligt vände sig Einstein till tunisien och frågade honom om de kunde leka en lek, Einstein skulle fråga en fråga, om tunisien svarade fel skulle han ge Einstein 5 dollar ifall Einstein svarde fel på tunisiens fråga skulle Einstein ge honom 500 dollar. Tunisien gick med på det !
 
Då frågade Einstein: Vad är anledningen till jordens dragningskraft ?
Tunisien visste inte så han tog fram sin plånbok och gav Einstein 5 dollar.
 
då kom tunisens tur, som i sin tur frågade: Vad är det som klättrar upp på berget med 3 ben och kommer senare ner med ett ben ?
 
Einstein började tänka och tänka, han sökte på internet och frågade alla sina kompis forskare men utan resultat. Efter en cirka en timme kom Einstein tillbaka, tog upp sin plånbok och gav tunisien 500 dollar.
 
Nu var det Einsteins tur att fråga, han frågade: Vad är det som klättrar upp på berget med 3 ben och kommer senare ner med ett ben ?
Direkt tog tunisen upp sin plånbok och gav Einstein 5 dollar !
 

Glömt bloggen

Kategori: Allmänt

Kanske onaturligt men asså jag har glömt att jag har en blogg :P kom på det iförrgår när jag var hoss mina kusiner. Hoppas ni inte är allt för sura på mig bara ! Tror inte vare jag eller ni orkar läsa/skriva vad jag gjort den senaste tiden men jag kan skriva vad jag gjort idag !
 
Idag har jag varit hos mina kusiner och gjort
.
.
.
.
.
 ATAYEF !!! Urgott, och första gången jag gör dom själv. arab efterrätter är rätt så komplicerade att göra så därför är jag glad att jag lyckades med dom ! borde öppna en kiosk snart haha
 
 
Det bästa är att lägga dom på en bakduk för annars kan de tappa "fuktigheten" som de ska ha ! 
Kan tyvärr inte äta sånt utan 5 liter sirap ! För mig blir det sirap med atayef istället typ.....