nittifemma

Jag gjorde det !

Kategori: Allmänt

Hade engelska redovisning igår ! För första gången typ. Men asså det gick bra ! jag och redovisningarna är inte kompisar annars men det gick bra. Men när jag var klar upptäckte jag att jag hade skrivit fel, istället för "freedom by Maher Zain" skrev jag "freedom of Maher zain" aja hoppas bara ingen märkte det.....
glad är jag iaf

Dessa barn

Kategori: världen

Jag läste denna nyss, och kan inget annat än att dela med mig. Så sorgligt egentligen, att dessa barn inte kan leva som barn som i resten av världen. Vars är deras rättigheter ? eller gäller de inte för dessa barn ?
orkar tyvärr inte att översätta, den skulle tappa en hel del......

شهادتي عن مظاهره طلابية اليوم 30-5-2012

 

كم كبــــــر أطفـــــــالك يا سوريا

وما الذي بقي لهم من طفولتهــــــم ..!!

لم أعد أشاهدهم يلعبون في أزقتك .. لم أعد أراهم يركضون فرحين بعد انتهاء يوم مدرسي ليصلوا إلى منازلهم

لقد تركوا كل ذلك .. وفضلوكِ يا سوريا عن طفولتهــــــم ..

لم يتعامل هذا النظام مع الأطفال بطريقة تختلف عن معاملته مع الشباب .. كان الجميع لديه سواسية .

لم تشفع لديه طفولتهم .. لم تشفع لهم براءتهم .. لم تشفع لهم حتى غضاضة أجسادهم .

لم أستطع اليوم وأنا أشاهد ذلك الطفل وهو يجلس حزيناً والدمع يملأ عينيه إلا أن أنحني له إكباراً .

فهو لم يكن حزيناً لأنه حصل على درجة متدنية في اختبار اليوم .. ولا لأنه فقد ما أعطته إيها والدته من نقود ليشتري به خبز اليوم .

بل كان حزيناً على زميل له في ذات المدرسة .. في ذات الصف .. في ذات المقعد .. علم أن كتائب النظام قد أمسكت به بعد أن طاردتهم في أزقت الحي لأنهم خرجوا في مظاهره تطالب هذا النظام بأن يرحل .

خرجت من منزلي متوجهاً إليه .. لعلي أواسيه بكلمة , سألته إن كنت أستطيع أن أقدم له شيء

لم يجــــــب ..!!

توجهت إلى منزلي .. ليعود ليصرخ .. عمو عمو

استدرت مسرعاً إليه .. ليسألني "بس بيضربوه و بيرجعوه ما ؟؟ "

أجبته (أي هيك دائماً بيساوو)

تركني وأكمل طريقه .. وهو يسير ليبحث عن باقي أصدقائه .

كم أغبط ذلك الفتى المعتقل .. رغم صغر سنهم إلا أن لهفتهم على بعضهم لم نستطع حتى اليوم نحن الكبار أن نصل لها .

ربما لو كنا بنفس المشاعر , ونفس البراءة لكنا في غير وضع اليوم

لعل معظمهم لا يفهم الهتافات التي يصرخون بها .. لكنني على يقين أن مافي صدورهم من إحساس بالمسؤولية لا يقل عن إحساسناً .. بل ربما يزيد عنها , فنحن نعلم أي حب للسلطة ما دفعتهم إلى ضربنا وقتلنا , ولكن هم لن يفهموا هذا الدافع .

حماكــــــــم الله يا أطفـــــــال بلدي .. فـ والله دوركــــــــم لا يقل عن دورنا

 

حي بــرزة 30-5-2012

 

من مجموعة شاهد عيان

https://www.facebook.com/groups/shahed.3aian

 

Från facebook är denna text tagen.

I love those random memories <3

Kategori: Jag

Mors dag

Kategori: lyssna !

Av Maher zain - Number one for me

Gammla grejer

Kategori: Bilder

Idag när mamma skulle leta efter min lillebrors fobollskor i ett skåp framför ytterdörren, så hittade hon en nalle puh väska - min gammla hehe. den har varit där typ i mer än tre fyra år tror jag så lite taggad man var när man öppna. trodde det skulle vara intressantare grejer men men....
jag hittade ett lock till astma medecinen som min lillasyster använde (den lilla bruna grejen till vänster) undra vad den gjorde där ?

alla grejer utan väskan, glömde ta bild på den, men sprolla....

pennor jag fick av pappa ?

..........

.......sööööta, men oanvända och hälften är trasiga ;P

hur kan man ?

älskade norrland ;)

och en snygg ring som jag hitta ! ah det var allt som var i väskan ! aja, en aning ointressant inlägg.............

Tbx

Kategori: Allmänt

kom hem för ett tag sen. Vi var hela familjen på stan på hamnmagasinet för att de skulle göra något för Nakba. Alltså ni som inte vet vad det är så 1948 när det blev massvandring av palestinier från palestina pga israel. man kan säga att det var mer för småbarn då dom gjorde frågesport för dom sen fika och film om det......
Asså från början så var det planerat att jag skulle snacka lite om Nakba men det var en del från skolan så jag ändra mig direkt haha så min brorsa fick ta över istället :) jag vet inte hur jag tänkte ens ! jag som knappt kan snacka inför klassen !! Blir helt stum först sen tappar jag bort mig hela tiden :( men jag vill kunna snacka inför folk !!!!!!
Två bilder jag tog idag, den första från mitt fönster och den andra från balkongen

Al-Houla - Homs

Kategori: världen

Inga ord kan beskriva vad som hände igår. Ingenting. Jag vet inte vad jag ska skriva egentligen. bilderna gjorde mig stum. obeskrivligt hemskt. Vars är människorättigheterna i dessa situtationer ? Varför händer detta ens ? Varför ? kan fortfarande inte fatta ! Vars är medmänskligheten egentligen ? VARS ??? Alla såg bilderna på barnen. HEMSKT !!


Bryr du dig ??

Test

Kategori: Allmänt

Kolla vad jag fått här da ?? En Remby knapp ! Hehe måste testas, så vi kan säga att detta är ett test inlägg :)
oki, det bara en bild, fixar en bättre sen

Åt skogen

Kategori: Allmänt

Kom till provet pigg och glad, provet gick så där eller ja, nästan åt skogen. Hade jag vetat vilken skog så hade jag naturligtvis gått efter jakt på det, men men haha ;) ufff det där var inte kul :( aja
från 8.30 till 12.45 fick vi sitta och sen hade vi engelska 14.50 då jag Sara och Dalja gjorde den muntliga delen och det gick bra ! Nöjd är jag iaf.

Nu är det väl plugg till de resterande proven som gäller !
ohhh vet inte vad jag ska skriva hehe och inga bilder....

som vanligt .......... ohhh vad jag gillar den här bilden ! den är bara skön :D

Val i Egypten för första gången

Kategori: världen

För första gången i egypten är det ett fritt och demokratiskt val ! Hoppas det kommer gå bra och att inte något fusk händer. Folk är typ värsta glada och säger att det är som fest...., man fårstår dom såklart !Långa köer utanför röstlokalerna

det var många kvinnor som rösta ! BRA !!!Bilder från svt.se och aljazeera.net

Godaste Knafe

Kategori: Gott 

Har nyss tjockat i mig en knafe !! Asså OMG så god den var ! En snabb bild här, men på våran: den är redan slut och vi gjorde den för ca 10 min hehe

Warning för stark bild !!! ha ett glas vatten bredvid er för säkerhets skull !


oki, den var inte så farlig.... sorry ;)

Innan provet

Kategori: Roligt

Haha så ser folk innan provet ! haha jag lovar, för min del så gillar jag inte att läsa något innan provet för då känns det som om jag kommer glömma allt annat + jag får huvudvärk och blir förvirrad.
men seriöst, räck upp handen alla ni som läser så:

Ajaj, imorrn är det måndag

Kategori: Allmänt

Har hunnit med en hel del idag och imorrn är det tydligen måndag .... jag vet inte vad jag ska skriva egentligen men bloggen har varit en aning still sen igår så jag tänkte skriva något haha.
Imorrn har vi bara matte (genomgångar som gäller inför NP på onsdag) hål, lunch, svenska och sen sist men inte minst SAM ! Sen gäller det att rusa hem och fortsätta pluggning. Asså seriöööst vilket liv man har den sista tiden innan sommarlovet.

Yalla bye !

Inspration: Tändsticksaskar

Kategori: Pyssla

Mycket man egentligen kan göra med tändsticksaskar ! För min del så tycker jag att det blir as fint ifall man ska förvara grejer, men ibland undrar jag vad man ska ha i dom ? jag samlar inte direkt på knappar..
men här får ni lite bilder ;D
Visst är dom söta !? Kanske man kan göra sånnahär ifall man har tråkigt ? bra tidsfördriv säger jag, bara man har något o dekorera med !

Now

Kategori: Jag

Var på stan idag på morgonen med mamma och mina två kusiner. Jättekul :D Ända till stan såg man inte en enda människa typ och sen när man kom in i HM så såg man halva sverihes befolkning där. Asså seriöst, hatar när det är sååå mycket folk på ett ställe. iaf så kom jag hem med ett par skor (har gått med vinterskorna ända tills idag annars hehe) jag behöver verkligen ett par så jag får väl gå i dom här tills vidare. sen fick jag oxå en as snygg hoodtröja och en hår munk !
Varför jag skriver "fick" är för att jag är pank nu men jag hade mamma med mig så det löste sig :)

snabb och suddig bild ;)

Mucka

Kategori: Bilder

Älskar den här bilden haha XD så himla gullig och modig <3på bilden står det: Från och med idag finns det ingen regiering, Jag är regieringen !

Lättare än vad jag trodde

Kategori: Jag

Har suttit i ett par timmar nu och googlat runt för att göra mitt fysik arbete som jag trodde jag aldrig skulle ha klarat ! Men det var inte ens ett dugg svårt. Blev helt paff i klassrummet idag när jag hörde att en i klassen redan skrivit en sida hehe. Men jag ska skriva om... Tsunmai ! Alltså seriöst det verkligen något jag alltid tyckt var urdrygt att fatta, men wallah det var as intressant ! Naturkatastrofer är hemskt men jag vill verkligen veta om dom påverkar naturen på ett positivt sätt. Aja, ska inte dryga ut mer, men jag ska nog skriva mer om det sen :)

En kort video på en tsunmaivåg. Verkligen hemskt ! killen försvinner :(

Vad tränar jag ?

Kategori: Jag

Jag fick en fråga angåenda vad jag tränar ! Blir glad när jag ser kommentarer, frågor eller någon som klagar på vad jag tycker hehe, jag gillar att argumentera :)
det var länge sen jag fick ett lass med kommentarer men det är eftersom jag har slutat att läsa och kommentera ett ton bloggar evry day. Man fastnar alrdig för en blogg om man bara får en kommenterar så, varje person har olika intressen och vad man gillar är olika. Nu simmade jag bort från ämnet........... gud vad jag babblar :/

juste, jag tränar varannan dag i vanliga fall, alltså runt 3 eller 4 gånger i veckan (det beror på ). Jag springer på vårt löpband 45 minuter sen tränar jag på grej (jag vet inte vad den heter för f*n, kommer inte på, men jag her in en bild sen) i ca kvart. haha det är inte mycket, jag vet att ni trodde att det var mer än så, men det är så jag gör !


Hoppas du fick svar på din fråga nu, her in bilder sen när jag får tag på kamerna jag inte hittar ! Ha det super bra !Maher Zain - I love you so

Kategori: lyssna !

Det var ett bra tag sen jag hedde in en låt så nu är det dax igen ;) En ny och färsk låt från ugnen !  Låten är från Maher Zain:s nya album som vägrar komma ut ohhh jag bara längtar tills alla låtar kommer ut !! Ah man får väl ha tålamod...
Orden är bara sååå fina ma sha allah !Hade bara velat en normal video <3 hehe

Låten:

"I Love You So"

I pray to God
With my heart, Soul, and body
Every single day of my life
With every breath I solemnly promise
To try to live my life for you
O Allah, You did revive my soul
And shone Your light into my heart
So pleasing You is now my only goal
Oh I love You so

[Chorus:]
Now I know how it’s like
To have You precious love in my life
Now I know how it feels
To finally be at peace inside
I wish that everybody knew
How amazing it feels to love You
I wish that everyone could see
How Your love has set me free
Set me free and made me strong
O Allah, I’m forever grateful to You
Whatever I say could never be enough
You gave me strength to overcome my uncertainties
And stand firm against all the odds
You are who did revive my soul
You shone Your light into my heart
So pleasing You is now my only goal
Oh I love You so
I love You so

[Chorus]

My love, my life, my days, my nights, my wealth, my prayers – all for You [x2]
And I swear that I will never put anyone
Or anything before You
My love, my life, my days, my nights, my wealth, my prayers – all for You

[Chorus]

Fysiiiiik

Kategori: Allmänt

För första gången i mitt liv i denna skola: en fysik lektion utan genomgång :) haha sitter här och ska egentligen göra en fysik uppgift, men tänkte bara slänga in ett inlägg =) hade egnelska NP som gick åt skogen :( så jag får hoppas på skrivdelen tar allt, för där gick det myyycket bättre !!
Hoppas ni har det bra :) det här är sista lektionen, slutar 13.25 idag istället för 16.00 <3
förresten så var det 15/5 igår ? Någon som vet vad det innebär ? ifall inte någon gissar så skriver jag här sen.
en liten hint:
gillar bilden <3

Småäter överdrivet mycket

Kategori: Beautiful

Ja, den sista tiden har jag småätit överdrivit mycket ! Jag mår inte bra av att tänka på det :( käns som om jag kommer bli som en elefant, seriöst, om ni bara såg mig ! Ska jag diska avbryter jag dikningen typ 50 gånger för att ta en sked glass eller ta ett kex. Inte bra, fast jag tränar regelbundet så är det inte bra att småäta så mycket, grejen är att jag har haft ont i magen i typ en vecka nu. vad ska jag göra ?

Hittade en bra träningssida här, dom har bra videos på u-tube :)


http://www.toptraining.se/

sitter och gör egngelska NP i vanliga fall (detta är ett tidsinställt inlägg)

Blåa tomater och röda lampor

Kategori: Jag

alltså seriööööööööst !!! Less på skolan just nu, varje gång jag sätter mig för att plugga, tänker jag på de 6 resterande proven och springer ut från rummet och antingen går jag och äter eller så kollar jag på tv..............
vet inte vad jag ska skriva mer, vad består livet av de sista veckorna innan sommarlovet ?
Hittade en bild på en mega rutchkana nyss, och blev plötsligt sugen att prova på. Hissar och rutchkanor är min grej så bli inte häpna någon gång ifall ni ser en 17-åring åka rutchkana eller åka hiss uppochner som en galning XDHÄFTIG !!

Snart

Kategori: världen

Jag ser ingen annan lösning för den Syriska revolutionen utom beväpningen. Det finns ingen annan utväg, världen har haft på sig nu snart mer än ett och ett halv år. De har jobbat "intensivt" (inte, enligt mig då) men utan framgångar. Alla deras snack i FN, arabiska förbundet och Hilary clintons tal och  jag vet inte vad ..... vad finns det mer att komma med ? Jag vet, och alla vet att allt det här har bara varit för att ge regimen mer tid åt att döda och ta död på revolutionen. Men vad fan tror dom ?? ger folket upp nu är dom döda helt och hållet, fortsätter dom så innebär det död ända tills regimen faller. Jag bara fattar inte att dett aens fortsätter. I Sudan var det för några dagar bombningar mellan de delade staterna (hänger inte riktigt med i den grejen) men iaf. så var det snack om att det hade pågåtts massaker gentemot civila. gissa om man satt som ett frågetecken då ?!?! vad ska man kalla det som har pågått i Syrien då i mer än ett år ? Förfest eller ? Asså seriöst man blir frustuerad !
Men det ända jag inte kan förstå mig på är de syrier som fortfarande stödjer regimen ! Hur kan de bara ? se människor från sitt eget folk dödas och mördas och fortfarande stdöja en fucking korkad giraff som inte ens vet vad som händer i landet !

bilder som berättar för sig själv........

Hungry !

Kategori: Jag

Snacka om att ungen är hungrig haha skulle jag sett någon av mina syskon göra såhär skulle jag ha kastat ut honom från köket hehe ;)bilden hittade jag från ett forum.........

Sol

Kategori: Jag

Nu äntligen är solen här ! man blir bara så glad av vädret haha iaf hela veckan har varit full med plugg och sånt, har bla. gjort franska nationella, och det gick bra :) sen har jag 7 andra prov kvar ..... man blir typ demremarad bara av att tänka på det :((( aja, alla är ute nu och jag sitter och pluggar matte här inne med fönstret öppet inför terminens sista matte prov ! (en aning taggad att göra bort det) jag öppnade fönstret för att kolla ner och upptäckte att min kusin huvud oxå stack ut hahah


forever alone..............
kikar in ikväll och slänger in ett inlägg (hoppas jag ;) ha det bra tills dess :*

Skolbarnens stöd till barnen i Syrien

Kategori: världen

Så duktiga !

Leka fotograf

Kategori: Jag

Har ni lekt den leken någon gång ? hahah pappa köpte en kamera för några dagar och Miss Jag var tvungen och leka ;)
nära kan ni få se, för det var en hel del.......
bilderna är inte redigerade, önskar att jag för någon gång kunde lära mig på det där komplicerade programet........
My eye ...
ah det var allt vad jag hade för dagen ! ska ta och göra några grejer nu för att sova sen. Är urtrött, men asvaken (hatar kombinationen) men vi får se hur det blir... aja, yalla bai !

Koppar

Kategori: Övrigt !

Sitter på SO:n och lyssnar på dom evighetslånga genomgångarna medans jag kollar här och där ...... hittade en grej, och tänkte lägga upp :)
Ahh det var allt ! Kanske inte så intressant men bara för att fylla bloggen........

En annan kamp

Kategori: världen

Der som händer i Syrien är inte bara en kamp regimen försöker vinna genom pansarvagnarna och dödandet ! Nej ! Det finns en annan strid dom driver. och det är media ! Dom tvingar folk att säga som regimen vill gör man inte det så är det bara att gå och fixa sin egen grav. eller så är det din släkt som plötsligt försvinner. Vilka äckeltyper, dom tror att de kan och kommer få slut på demonstrationerna! men nej, tro inte.
Så kan det gå till, de håller en lapp du måste säga ifrån, så jävla fejkade. De fejkade medierna som jag känner till är Al Dunya och Syria TV:
Det finns många bilder som dom här här nere, men jag tänker bara visa dom här:
Ser ni lappen hon håller ? FAIL säger jag bara ! detta är ett bevis att majoriteten av folket är emot denna stövelregim. snaka om att de vill ha bekräftelse !
och här, ser ni männen som står ? Kolla på spegelbilden på henns solglasögon ! Fail igen !
Ni som läser min blogg och håller med regimen, har ni några bortförklaringar för dessa handlingar eran regim gör ?? Nej, sorry, jag förstår ;)

♥ ♥ Finaste flickan på hela jorden ♥ ♥

Kategori: Jag

Tog några bilder på min lillasyster för några dagar sen. Så fin hon är !! jag kan bara inte fatta att hon är min lillasyster ! Jag minns när hon föddes, jag var så glad att det äntligen blivit en tjej - efter 4 killar. Jag minns när hon låg där med sina små,  söta stängda ögonlock, pussade jag sönder hennes kinder för att jag var så glad att hon äntligen kommit ! Jag minns när jag fick beskedet att det var en tjej, jag - den "blyga" (bara i skolan hehe) skrek till av lycka!
Love u baby ♥ ♥
Glöm inte att säga ma sha allah !

Sweet heart

Kategori: Bilder

Har Lagt in denna bild som skrivbordbild ! Så fiiiiiin ! Är typ helt kär i bilden nu ^^
Vad tycks ?

Relationer i NP

Kategori: Jag

Som ni vet så hade vi ämnet "relationer" i nationella detta år, och jag måste bara säga att det är det sämsta ämnet man någonsin kan komma på, speciellt när det gäller att söka efter relationer på svenska Google. Det ända man typ hitta var dejtingssidor och antal försöksdjur i jag vet inte vad ! Jag snackade om relationer mellan människor och djur, man kan ju säga att man fick hitta på en hel del (men sant var det;) ) men det gick bra, ignorera att datorn dog mitt i allt när jag skulle visa ett klipp på youtube, den startades när vi slutade och tydligen fick jag sicka en felrapport ??
Hihi en bild när jag o Sara jobba innan <3 Anonym vill hon vara =)

Coffeee

Kategori: Pyssla

Hey ! Har bestämt mig för att sluta "skolka" här från bloggen, ska ta tag i dethär och börja från början :) Varje gång jag ser statistiken på samma nivå tycker jag synd om de som skikar in här varje dag utan att finna något.

Menmen så har jag något coolt med mig ;)
En som ritar teckningar - med kaffe !
Om jag ska säga så tycker jag att det är bättre än att typ slänga det hehe, Resultatet:
Vad tycks ??