nittifemma

En rubrik...

Kategori: Allmänt

Hej alla! Hoppas det e bra med er, börjar tycka synd om de som kikar in här varje dag och bloggen e så still, så jag har bestämt mig att skriva ett inlägg ;)

Själv så rullar livet på alhamdulilah, inte som det egentligen är tänkt men alhamdulilah för allting, så fort jag kollar runt omkring mig och ser hur folk lider här i världen osv så känns det som om jag inte ens borde tänka på mitt problem... Men som jag sa innan, Alhamdulilah för allt. Tycker ni borde kolla på denna video, den är så bra!:Ya3ni det finns en grej som jag har velat att ta upp länge nu, och det är det här med att "bete sig som sitt utseende"! När en tjej som är påklädd som en muslim ska göra med sjal osv så finns det grejer som man bör undvika! Exempel: för ett tag sen så jag en tjej med sjal som hade tagit på sig en kort och urringad klänning och tights till hälften av vaderna ! grejen var att hon visade allt mellan sjalen och urringningen !! Alltså jag helt blev helt paff, vit och svart !!! Vad vill hon med den där looken ? Tänkte hon inte på att det sprider ett dåligt rykte om både henne och andra slöjade tjejer ? Tänkte hon inte på att icke muslimer kommer säga men varför har inte du så, en annan muslim hade det.... ?? Vet hon inte att det hon gör e haram ??? Jo, fullt säker på att hon visste det, för när hon såg mig vek hon av....
Samma sak när det gäller noppning av ögonbryn, de flesta vet att gud har förbannat de som noppar ögonbrynen (ögonbrynen som sitter över ögonen menar jag nu, så ni inte ska missförstå mig, det som växer mittemellan är inte ögonbryn ;)), och gud förbjuder aldrig något som är bra. Men vet du vad det beryder när Allah förbannar en ? Det betyder att man inte kommer få inträda i paradiset. Så kära systrar se till att följa de grejer som har åtminståne med era handlingar och utseende, för det "förstör" för oss som följer dessa faktiskt enkla regler, för jag har varit med flera flera gånger då någon komer fram till mig och frågar: "varför gör inte dom som hon, hon är ju också muslim och gjorde det........" Bläääh, vad ska man svara då, ya3ni man skäms typ när man ska sitta och förklara.....
Jag vet att jag inte kan förändra på det från min lilla blogg här, men man blir ju en aning förvånad när man får veta att de största salongerna i den södra delen i av Sverige ägs av just muslimer......
 
En annan grej som irriterar mig upp till pannan är det här med hälsning. Det är haram inom islam att en tjej hälsar på en främmande kille och att en kille hälsar på främmande tjej. Med främmande menar jag, för tjejer - alla utom de som man kan typ visa sig utan sjal framför tex farbror, morbror, syskon... och för kille -  alla utom faster, moster och syskon.... 
Ska jag vara helt ärlig, så tycker jag att det svårt ibland, speciellt när man lever i ett samhälle där skaka hand är något man inte ska tacka nej för. Man är helt enkelt rädd om vad den andra ska tycka, och det kan jag förstå. 
Vissa ser det som en förnedring om man inte hälsar på, för att inte tala på de x antal möten eller läkartider som blivit förstörda av just denna lilla grej.... fattar inte heller varför göra en sån stor sak av det när man förklarat hur det går till i våran religion. Jag tycker också det är svårt att låta bli att skaka hand men man får leva men det ;)

Jag har varit om sånt ganska mycket men jag har levt med det och försökt ta allt med en nypa salt tills för ett tag sedan då jag exploderde av irritation.... Det var i skolan och jag satt med min grupp som bestog av en kille och tre tjejr, varv en av dom var muslim, hade sjal på mig och satt just bredvid mig, i slutet när vi hade bestämt vad vårt grupparbete gick ut på, stog killen upp, tackade och hälsade på de två tjejerna, när han räckte handen till mig la jag handen på bröstet, ursäktade mig och förklarade lite snabbt, han vände då sig till tjejen som hade sjal på sig, räckte handen och hon hälsade! Ya3ni ska jag vara helt ärlig så kändes det som om jag fick en örfil mitt i ansiktet, förstår ni ?! Tänk er i min situation. Problemet var just att hon hade sjal på sig, precis som jag. 

åhh orkar inte skriva mer, blir bara irriterad när jag tänker på det. Till er som inte är muslimer ock läser detta, förstår ni vad jag menar? det har inte med vad han eller hon gör, islam är islam och folk gör tyvärr det dom tycker passar dom under islams namn, vilket är väldigt fel! Tänk om man bara tog och följde bara en del av trafik reglerna, skulle det se likadant ut ekonomiskt och socialt sätt för både den som följer och den som väljer att shita i reglerna ? Såklart nej, samma sak när det gäller det när det kommer till islam. Jag är inte heller perfekt, absolut inte men så fort jag vet något försöker jag göra det så fort och bra som möjligt in sha Allah, helst utan ursäkter, kom inte och säg "vad ska folk tro" eller "de kommer snacka shit om mig", folk får tro vad de vill, och snacka kommer det göra vare sig du gör eller inte, så försök att alltid göra det Gud vill och det han bett dig om först, för vad vi än gör så kommer vi aldrig att nå alla människors nöjdhet! och gud har inte heller skapat oss för att leva efter vad andra människor tycker och tänker! 

Jag är sämst på att översätta men ni får iallafall inebörden av vad Profeten SAW sa en gång: Den som söker sig till människors nöjdhet med guds vrede, kommer gud att bli arg på och gud kommer göra att folk blir arg på denne. Men den som söker sig till guds nöjdhet med folks vrede (med mening om att inte bry sig om vad folk tycker) kommer gud vara nöjd över och gud kommer göra att folk blir nöjd över denne.
(På arabiska är det denna för er som kan läsa arabiska:
 من ابتغى رضا الناس بسخط الله سخط الله عليه وأسخط عليه الناس, ومن ابتغى رضا الله بسخط الناس رضي الله عليه وأرضى عنه الناس)
Svårare än så är det inte, det krävs att man anstränger sig och det blir en utmaning men vad är det när man vet vad som väntar i paradiset ? ;) 

Lite för långt inlägg men kortfatatt blev det, men skönt att skriva av sig faktiskt! ifall ni inte förstog något eller vill att jag ska förklara något så är det bara att hojta till komnetarsrutan :) Ha det bäst !