nittifemma

En rubrik...

Kategori: Allmänt

Hej alla! Hoppas det e bra med er, börjar tycka synd om de som kikar in här varje dag och bloggen e så still, så jag har bestämt mig att skriva ett inlägg ;)

Själv så rullar livet på alhamdulilah, inte som det egentligen är tänkt men alhamdulilah för allting, så fort jag kollar runt omkring mig och ser hur folk lider här i världen osv så känns det som om jag inte ens borde tänka på mitt problem... Men som jag sa innan, Alhamdulilah för allt. Tycker ni borde kolla på denna video, den är så bra!:Ya3ni det finns en grej som jag har velat att ta upp länge nu, och det är det här med att "bete sig som sitt utseende"! När en tjej som är påklädd som en muslim ska göra med sjal osv så finns det grejer som man bör undvika! Exempel: för ett tag sen så jag en tjej med sjal som hade tagit på sig en kort och urringad klänning och tights till hälften av vaderna ! grejen var att hon visade allt mellan sjalen och urringningen !! Alltså jag helt blev helt paff, vit och svart !!! Vad vill hon med den där looken ? Tänkte hon inte på att det sprider ett dåligt rykte om både henne och andra slöjade tjejer ? Tänkte hon inte på att icke muslimer kommer säga men varför har inte du så, en annan muslim hade det.... ?? Vet hon inte att det hon gör e haram ??? Jo, fullt säker på att hon visste det, för när hon såg mig vek hon av....
Samma sak när det gäller noppning av ögonbryn, de flesta vet att gud har förbannat de som noppar ögonbrynen (ögonbrynen som sitter över ögonen menar jag nu, så ni inte ska missförstå mig, det som växer mittemellan är inte ögonbryn ;)), och gud förbjuder aldrig något som är bra. Men vet du vad det beryder när Allah förbannar en ? Det betyder att man inte kommer få inträda i paradiset. Så kära systrar se till att följa de grejer som har åtminståne med era handlingar och utseende, för det "förstör" för oss som följer dessa faktiskt enkla regler, för jag har varit med flera flera gånger då någon komer fram till mig och frågar: "varför gör inte dom som hon, hon är ju också muslim och gjorde det........" Bläääh, vad ska man svara då, ya3ni man skäms typ när man ska sitta och förklara.....
Jag vet att jag inte kan förändra på det från min lilla blogg här, men man blir ju en aning förvånad när man får veta att de största salongerna i den södra delen i av Sverige ägs av just muslimer......
 
En annan grej som irriterar mig upp till pannan är det här med hälsning. Det är haram inom islam att en tjej hälsar på en främmande kille och att en kille hälsar på främmande tjej. Med främmande menar jag, för tjejer - alla utom de som man kan typ visa sig utan sjal framför tex farbror, morbror, syskon... och för kille -  alla utom faster, moster och syskon.... 
Ska jag vara helt ärlig, så tycker jag att det svårt ibland, speciellt när man lever i ett samhälle där skaka hand är något man inte ska tacka nej för. Man är helt enkelt rädd om vad den andra ska tycka, och det kan jag förstå. 
Vissa ser det som en förnedring om man inte hälsar på, för att inte tala på de x antal möten eller läkartider som blivit förstörda av just denna lilla grej.... fattar inte heller varför göra en sån stor sak av det när man förklarat hur det går till i våran religion. Jag tycker också det är svårt att låta bli att skaka hand men man får leva men det ;)

Jag har varit om sånt ganska mycket men jag har levt med det och försökt ta allt med en nypa salt tills för ett tag sedan då jag exploderde av irritation.... Det var i skolan och jag satt med min grupp som bestog av en kille och tre tjejr, varv en av dom var muslim, hade sjal på mig och satt just bredvid mig, i slutet när vi hade bestämt vad vårt grupparbete gick ut på, stog killen upp, tackade och hälsade på de två tjejerna, när han räckte handen till mig la jag handen på bröstet, ursäktade mig och förklarade lite snabbt, han vände då sig till tjejen som hade sjal på sig, räckte handen och hon hälsade! Ya3ni ska jag vara helt ärlig så kändes det som om jag fick en örfil mitt i ansiktet, förstår ni ?! Tänk er i min situation. Problemet var just att hon hade sjal på sig, precis som jag. 

åhh orkar inte skriva mer, blir bara irriterad när jag tänker på det. Till er som inte är muslimer ock läser detta, förstår ni vad jag menar? det har inte med vad han eller hon gör, islam är islam och folk gör tyvärr det dom tycker passar dom under islams namn, vilket är väldigt fel! Tänk om man bara tog och följde bara en del av trafik reglerna, skulle det se likadant ut ekonomiskt och socialt sätt för både den som följer och den som väljer att shita i reglerna ? Såklart nej, samma sak när det gäller det när det kommer till islam. Jag är inte heller perfekt, absolut inte men så fort jag vet något försöker jag göra det så fort och bra som möjligt in sha Allah, helst utan ursäkter, kom inte och säg "vad ska folk tro" eller "de kommer snacka shit om mig", folk får tro vad de vill, och snacka kommer det göra vare sig du gör eller inte, så försök att alltid göra det Gud vill och det han bett dig om först, för vad vi än gör så kommer vi aldrig att nå alla människors nöjdhet! och gud har inte heller skapat oss för att leva efter vad andra människor tycker och tänker! 

Jag är sämst på att översätta men ni får iallafall inebörden av vad Profeten SAW sa en gång: Den som söker sig till människors nöjdhet med guds vrede, kommer gud att bli arg på och gud kommer göra att folk blir arg på denne. Men den som söker sig till guds nöjdhet med folks vrede (med mening om att inte bry sig om vad folk tycker) kommer gud vara nöjd över och gud kommer göra att folk blir nöjd över denne.
(På arabiska är det denna för er som kan läsa arabiska:
 من ابتغى رضا الناس بسخط الله سخط الله عليه وأسخط عليه الناس, ومن ابتغى رضا الله بسخط الناس رضي الله عليه وأرضى عنه الناس)
Svårare än så är det inte, det krävs att man anstränger sig och det blir en utmaning men vad är det när man vet vad som väntar i paradiset ? ;) 

Lite för långt inlägg men kortfatatt blev det, men skönt att skriva av sig faktiskt! ifall ni inte förstog något eller vill att jag ska förklara något så är det bara att hojta till komnetarsrutan :) Ha det bäst !

Kommentarer

 • M säger:

  Åååh äntligen e du tillbaka, som jag längtat =)

  Jag förstår dig faktiskt, jag har precis börjat med hijab o tänker ofta på att försöka bete mig så att jag inte gör nåt fel som drabbar andra beslöjade tjejer. Det e ganska ansträngande faktiskt men man får kämpa på. Tex. när jag kör bil försöker jag se till att inte köra för fort osv.
  Sen att inte alla gör det får man leva med. Man kan ju försöka förklara för de att de förstör för andra genom att bete sig på det viset. Tex så brukar min kompisar kasta skräp på marken ute o då brukar jag säga till att det e haram o att de ger muslimerna ett dåligt rykte genom att bete sig på det viset, men det gör jag tex genom att säga hadithen om att renheten är av iman.
  Man får ha sabr o stå ut, mer kan man tyvärr inte göra....

  Oj nu blev det långt men ville ge dig känslam om att du inte e ensam om detta, tyvärr lider många muslimer av andra muslimers felaktiga handlingar :(

  Sköt om dig o uppdatera oftare, I'm waiting for you ;)

  Svar: Åh tack så mycket ! ^^precis som du säger, och väldigt bra att du försöker rätta till :D Asså det räcker med det dåliga ryktet vi redan har, skulle vi följt det Allah och profeten SAW bett oss om skulle nog alla människor i världen vara muslimer ;) Men Allah almosta3an....

  Tack igen sötnos ♥♥♥
  Mee

  2013-06-30 | 16:06:19
 • Najma säger:

  Syster, jag håller absolut med! Speciellt med noppade ögonbrynen, man försöker hjälpa till men det är som att deras hjärta är helt låst.
  Men det värsta är att man börjar sakta men säkert se systrar som tar av sig slöjan på instagram, facebook osv men när man ser dom i verkligheten så är det dom ''perfekta'' framför äldre och okända människor SubhanAllah. Inte okej!

  Svar: Ah precis subhan Allah. Tycker verkligen att det är konstigt, på sociala sajter utan sjal men annars med sjal med, man blir förvirrad oxå.... Må Allah guida oss!
  Mee

  2013-07-02 | 03:18:38
  Bloggadress: http://muslimahbloggar.blogg.se/
 • Sajda! :D säger:

  Jag håller med dig till 100%!!!!! ;)

  Svar: ;)
  Mee

  2013-07-03 | 22:04:40
 • Sara säger:

  Allt är värt det om man har paradiset som mål!

  Svar: Precis! Där sa du det ;)
  Mee

  2013-07-04 | 13:44:28
  Bloggadress: http://harramis.blogg.se
 • Warda säger:

  Jag har alltid undrat syster varför är det fel att noppa ögonbrynen men inte att måla de? Jag är 20 år och har aldrig noppat mina. Vill dock börja måla de.!

  Svar: Tack för frågan! Jag vet inte riktigt vad du menar när du menar målar, inge proffs på detta hehe... Alltså att noppa är ju haram och då ska man inte göra det och sen varför är det för att det är som att förändra i Allahs skapelse och så finns det andra anledningar men som vi kanske inte vet. Hörde någon som sa en gång att det påverkar hjärnan på något sätt... men men, var säker syster att, Allah skulle aldrig förbjuda oss något som skulle vara bra för oss! Läs denna snutt om noppningen och hoppas du får svar på din fråga! http://islamqa.info/en/ref/21119

  Ha det bra habibty ~

  Mee

  2013-07-07 | 13:49:06
 • Warda säger:

  Tack för svaret syster, läste igenom din text noga nu och jag kan verkligen förstå din irritation när din syster i islam inte gjorde samma sak.

  Jag har också det problemet då jag har läkartid väldigt ofta...är rädd över vad dem ska tycka..vad ska man säga? Jag hoppas inshaAllah att efter denna ramadan att alla våra imam har gått upp så att vi kan känna mod att avstå från att hälsa.

  Btw syster hur menar du att inte hälsa på män menar du bröder? När jag träffar på muslimska bröder så säger jag oftast assalamu aleykom bara :)

  2013-07-07 | 20:17:31
 • Noor säger:

  Hej, jag är född och uppvuxen i Sverige så jag har levt hela mitt liv blandat med både killar och tjejer, jag vet att det är fel att tex krama en kille (men dock har jag hamnat i sådana situationer då jag har kill kompisar, och att ha kill kompisar är fel det vet jag även) men att skaka hand tycker jag är en del av hur vi bemöter andra i detta samhälle. Skulle absolut förstå om detta var tex i Irak men här i Sverige blir det så svårt med blandade åsikter också. Att skaka hand med killar förstår jag är fel men det är en del av att visa respekt i detta samhälle och jag har aldrig tyckt något om en enkel hand skakning och jag hamnar i dessa situationer med lärare samt läkare och då skakar jag hand för det är något naturligt. Nu försöker jag bara redovisa min sida som skiljer sig från din, jag har helt enkelt inte haft någon åsikt om detta men samtidigt så förstår jag dig verkligen, det är verkligen svårt att se någon göra något som man ser som en självklarhet att inte göra då det är fel. Men jag vill även säga att den där tjejen som skakade hand kanske inte menade det som något emot dig utan det är vad hon har levt med, hon kanske gick hem och började tänka om men i den stunden gjorde hon det som hon ansåg vara naturligt. Hoppas du förstår och orkar läsa. <3

  2013-07-11 | 01:05:56
  Bloggadress: http://muslimtjejs.blogg.se

Kommentera inlägget här: